Skolborgarrådet: Tillfälliga skolan blir klar i tid

3:31 min

Eleverna i Kungsholmens grundskola kommer att kunna evakueras till tillfälliga lokaler redan vid årsskiftet, försäkrar skolborgarrådet i Stockholm Lotta Edholm (FP). Hon menar att föräldrarna till eleverna inte behöver känna någon oro.

P4 Radio Stockholm har tidigare rapporterar om hur föräldrar till elever vid skolan oroas över flytten då de anser att den påskyndats, och att elevernas säkerhet därmed sätts på spel.

Men den kritiken tillbakavisar Lotta Edholm (FP).

– Det är ett antal månader kvar innan man kommer att påbörja arbetat med evakuera och bygga om den gamla skolan. Då kommer det nya området vara klart.

450 barn i åldrarna 6-10 år ska flyttas från Kungsholmen till en annan skola på Konradsberget innan jul. Men skolmiljön på den nya skolan är stökig och bullrig, anser föräldrarna. Det finns ingen skolgård utan ser mest ut som en byggarbetsplats.

Har föräldrarna fått allt om bakfoten?

– Jag tror möjligtvis att informationen inte har varit tillräckligt bra. Men enligt utbildningsförvaltningen som arbetar med den här frågan så ska det här området vara bra när eleverna väl kommer när vårterminen börjar, säger Lotta Edholm (FP).

När är det möjligt att flytta tillbaka till den gamla skolan?

– Planeringen är att barnen ska kunna komma tillbaka till sin skola 2016 men det bygger på att vi kommer igång, säger Lotta Edholm (FP).

Ulf Bungerfeldt

Ulf Bungerfeldt. Foto: Ola Gäverth, Sveriges Radio.

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.