Tenzingpriset delas ut: Tre kronors materialare Pudding nominerad

Pudding nominerad till Tenzingpriset: Det känns som att möta Kanada
6:29 min

– Det här känns som en viktig hockeymatch, säger Anders "Pudding" Weiderstål. Idag delas Tenzingpriset ut till en vägledande person. Någon som inte syns men som betyder mycket för framgången, och en av de nominerade är alltså Tre kronors materialförvaltare.

– Nu känns det som Kanada på andra sidan, det är klart vi vill vinna, säger  Anders "Pudding" Weiderstål.

Fyra är nominerade till priset. Anders "Pudding" Weiderstål, Arash Pournouri manager till Avicii, agentfirman Planthaber/Kildén/Mandic som står bakom många skådespelare och Elisabeth Solin, mentor till Pia Sundhage.

Priset instiftades 2009 och namnet kommer från den sherpan, Tenzing Norgay, som tillsammans med Edmund Hillary besteg Mount Everest, världens högsta berg. Hillary blev känd som förste människan som besteg berget. Något han inte hade klarat utan Tenzing. Och liksom Tenzing så ska alltså någon annan som stått i kulisserna nu prisas.

– Min roll är ju att mulla upp de här killarna och se till så att de mår väldigt bra och tycker det är kul att vara med i Tre kronor, berättar Anders "Pudding" Weiderstål.

– Matchdag är matchdag, men däremellan är det lite vuxendagis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".