Varning för nattbuller vid Södra Station

1:37 min

Trafikverket jobbar nu även nattetid för att reparationerna efter tågurspårningen vid Södra Station ska bli klara så snabbt som möjligt. Verket varnar därför boende i området för att det kan förekomma störande buller på nätterna.

– Vi måste intensifiera arbetet på grund av att återställningsdelen är mer omfattande än vanligt underhållsarbete. Och sedan så är det ju säkerhetsaspekten också, så att personalen kan jobba på ett säkert sätt. Det är mindre tågtrafik nattetid, därav att vi jobbar dygnet runt, säger Tony Persson, enhetschef på Trafikverket.

Hur störande blir det?

– Det kommer att vara visst buller av maskiner och sådant som fraktar ner material till platsen där man håller på med återställningsarbetet. Sedan blir det ju buller vid spårområdet med de maskiner som är där nere. Så det kommer att vara ett visst störande arbete så jag hoppas på förståelse från de som är omkringboende, men jag förstår ju också att det blir mer än vanligt så vi får väl försöka göra så fort som möjligt och så smidigt som möjligt.

Tågurspårningen vid Södra Station i Stockholm förra veckan sedan orsakade stora störningar i tågtrafiken. Och fortfarande går tågen betydligt glesare än vanligt. Nu arbetar Trafikverket dygnet runt med reparationerna, och verket har också gått ut med information till de som bor i området att det kan bli bullrigt på nätterna.

– Det är just för att tala om att det kommer att ske arbeten och att informera om att det är utöver vanligt underhållsarbete.

Hur ser prognosen ut nu? När är ni klara?

– Om en vecka ungefär. Tidigt på måndag morgon beräknar vi vara klara, och arbetet flyter på enligt plan så det tror jag kommer att bli bra.  

Per Stahre

Per Stahre Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.