Stockholms barnmorskor lovas högre lön

Barnmorskornas löner i Stockholms län ska höjas med omkring 1500 kronor per månad. Det meddelade den borgerliga alliansen i Stockholms läns landsting idag.

Folkpartisten Anna Starbrink personallandstingsråd säger att hon ser ett behov av att få en bättre löneutveckling för kvinnor i offentlig sektor.

--Vi kommer att behöva rekrytera fler barnmorskor i framtiden och då ska det vara glasklart för alla studenter att det finns goda möjligheter för en bra lön i Stockholms landsting.

Den borgerliga alliansen i landstinget utlovar alltså höjda löner för barnmorskor. På det sättet ska man på sikt kunna göra det mer attraktivt för barnmorskor att jobba på landstingets förlossningskliniker.

Barnmorskor i Stockholm har samlats i Strategigruppen för barnmorskor, och där driver de frågor för att förbättra arbetsvillkoren för barnmorskor. Men Eva Nordlund från strategigruppen säger att det inte räcker med höjda löner för att lösa problemen.

– Pengar löser inte allt, det är arbetsmiljön som inte fungerar idag. Det vi vill ha är en annan typ av vård, det handlar om pengar men det handlar också om annat.

 

 

 

 

 

 

 

Per Stahre

Per Stahre Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.