Daniel Gunnarsson gör 1-0. Foto: TT

Sjunde raka förlusten för AIK

Daniel Rudslätt, AIK: "Vi måste börja vinna matcher"
2:33 min

Sju raka förluster och 1-4 mot Luleå. AIK har det inte lätt. Men Franzén stannar än så länge i båset.

AIK inkasserade sin sjunde raka förlust i SHL. Men än så länge verkar tränaren Richard Franzén stå säkert i båset.

– Det är tjänstefel om man inte, precis som med spelarmarknaden, håller sig ajour med marknaden. Men Richard Franzén har vårt fulla förtroende, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt till Radiosporten.

Att laget behöver någon form av förstärkning på backsidan var tydligt under matchen mot Luleå. Försvarsspelet var virrigt och Luleåspelarna såg ut att trivas mer än väl i AIK:s zon. Matchen var i princip över redan i den första perioden då Luleå, via två framgångsrika powerplay, ordnade en 2-0-ledning. Den ledningen växte till slut till 4-1.

Guntis Galvins, 27, är erfaren. Har gjort sju VM för Lettland och över 200 KHL-matcher.

- Han är ganska erfaren. Har ett bra skott och bra förmåga att se isen och hitta passningar. han kommer att stärka vår uppsättning, säger Daniel Rudslätt, som inte utesluter ytterligare värvningar.

– Vi håller koll på marknaden och ser vad som dyker upp. Är det något namn som kan stärka gruppen så ska vi försöka vara med, säger Rudslätt.

Rudslätts lag är i starkt poängbehov. Senast laget tog tre poäng var den 12 december (mot Örebro) förra året.

Sedan dess har tabelljumbon förlorat sju raka matcher.

– Självklart är det en tung period och vi är inte nöjda. Vi måste börja vinna matcher, hitta en väg att vinna, säger Daniel Rudslätt.

Luleå, däremot, har vunnit tre raka matcher. En segertrend som inleddes när nye målvakten Mark Owuya klev in i bilden. Owuya har släppt in två mål på de tre matcherna.

– Laget har spelat bra, framförallt. Sedan har jag alltid jobbat hårt och är en bättre målvakt nu, säger Mark Owuya till Radiosporten.

Ett bra facit för en spelare som inledde den här säsongen utan något kontrakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".