1 av 5
Programledare Josefine Sundström i studion med Wild Kids programledare Rickard Olsson och de två tävlande Nikki Hanseblad och Adam Pugliano. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
2 av 5
Nikki Hanseblad och Adam Pugliano intervjuas av Peder Gustafsson. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
3 av 5
Nikki Hanseblad från Stockholm och Adam Pugliano från Vallentuna. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
4 av 5
Wild Kids programledare Rickard Olsson. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
5 av 5
Programledare Josefine Sundström i studion med Nikki Hanseblad och Adam Pugliano från Wild Kids. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.

Vilda barn på besök inför premiären av Wild Kids

Nikki och Adam: Vi längtar tillbaka
1:33 min

Imorgon är det säsongspremiär för det populära tv-programmet Wild Kids i SVT där bland annat Nikki Hanseblad och Adam Pugliano tävlar mot varandra.

Wild Kids går ut på att tio barn lever tillsammans ute i skogan, utan några vuxna.

Den nya säsongen utspelar sig i de djupa finnskogarna i Dalarna, Orsa Björnpark med Rickard Olsson som programledare.

– Jag har en elvaåring själv och tycker att föräldrarna är jättemodiga som lämnar iväg sina barn i flera veckor till vilt främmande tv-människor, säger han.

Barnen är uppdelade i två lag, "Björnarna" och "Lejonen", och tävlar mot varandra i olika grenar. De kan också vinna priser som exempelvis godis och biobesök.

– Man vet ju nästan aldrig vad som ska hända så man var ju både pirrig och glad, säger Nikki Hanseblad från Stockholm som är en av deltagarna.

Hennes kompis Adam Pugliano från Vallentuna håller med.

– Det var jättekul! Ibland längtade man lite hem, men sedan flöt det på. Och när man väl hade kommit hem längtade man tillbaka till Wild Kids, säger han.

– Man längtar mer efter Wild Kids än efter föräldrarna när man är där, tycker Nikki Hanseblad.

De två lagen tävlar om att vinna äventyrsresa till ett varmare land. Resan går via Dubai, men mer än så får de inte avslöja. Programmet är färdiginspelat och vinnarlaget redan utsett, men både Nikki och Adam håller hårt på hemligheten.

– Vi får tyvärr inte säga vilka som vinner. Det är bara att kolla på sista avsnittet, säger Nikki Hanseblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".