1 av 5
Reparatörer på plats vid stationen i Karlberg. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT.
2 av 5
Lyssnarbild: Bo Strömberg.
3 av 5
Lyssnarbild: Bo Strömberg.
4 av 5
Lyssnarbild: Bo Strömberg.
5 av 5
Foto: Jessica Gow /TT.

Totalstopp i tågtrafiken

0:39 min

All tågtrafik norr om Karlberg i Stockholm stod stilla efter att en kontaktledning rivits ner. Resenärer på både fjärrtåg, pendeltåg och Arlanda Express drabbades. Tågtrafiken gick som vanligt igen vid 17.30.

Vet du mer? Kontakta p4stockholm@sverigesradio.se!

Trafiken på sträcken mellan Stockholms central och Solna, liksom Stockholms central och Sundbyberg stoppades. Tågen som anlände till T-centralen, Solna och Sundbyberg fick vända på plats.

Resenärerna hänvisades till tunnelbanan.

Ett vittne som arbetar intill Karlbergs station säger till P4 Radio Stockholm att han såg ett tåg rulla in på stationen. Sedan gnistrade det till i ledningarna flera gånger. Tågen blev sedan stående.

– Först såg jag några byggarbetare där nere och då small det till ordentligt så jag reagerade på att det som en blixt, så jag tittade dit och dom verkade inte reagera så mycket, säger Mårten Sjölin.

– Sedan kom det två tåg farande norr om Karlberg, strax utanför vårt hus, och det blixtrade när de åkte förbi en viadukt därborta och sedan blev båda tågen stående. Så där måste kontaktledningen dragits ner, eller någonting har hänt, för det var rejäla elblixtrar.

– Nu står dom stilla och tågförarna har gått ur, säger Mårten Sjölin.

Stoppet inträffade vid elvatiden, och först en och en halv timme senare började trafiken komma igång igen. Enligt Trafikverket är två av sex spår öppna för trafik förbi Karlberg. Men först ikväll väntas felet vara åtgärdat.

Enligt Trafikverket var det en vajer på en byggkran som orskade elfelet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista