Hanna Hedlund och Martin Stenmark anländer till utdelningen av det svenska TV-priset Kristallen på Globen i Stockholm 2010. Foto: Bertil Ericson /TT.

Martin Stenmarck om filmdebuten

2:24 min

Kärlek Deluxe är namnet på den första filmen som artisten Martin Stenmarck spelar i. På fredag är det premiär för den svenska komedin.

Den romantiska komedin av Kicki Kjellin handlar om en ung tjej (Moa Gammel)som skriver böcker. Trots sina framgångar tröttnar hon på chic-lit genren och börjar fundera på hur hon kan ta en ny snurr på sitt författarskap.

Samtidigt inleder hon ett förhållande med två olika män. Och det är här som Martin Stenmarck kommer in i bilden. Han spelar musikern John.

– Jag tror att jag skötte mig ganska bra. Jag var väl förberedd och hade pratat ganska mycket med regissör Kicki Kjellin om hur John skulle vara. Jag hade kött på benen, säger Martin Stenmark.

Många känner igen Martin Stenmarck från Melodifestivalen, krogshowen Ladies Night och tv-programmet Kvällen är din. Nu tar han alltså steget till vita duken.

– Det var väldigt roligt att få prova på skådespeleri. Fantastiskt kul att få spela en annan karaktär och få träffa alla de här fantastiska skådespelarna, en hel drös av begåvande människor, säger Martin Stenmarck.

Det svåra med att spela in film var att hålla koncentrationen uppe säger, Martin Stenmarck. Det var långa arbetspass.

– Vi snackar från fyra morgonen och lägga sig vid elva på kvällen.

I Kärlek Deluxe spelar han mot en annan artist, Sarah Dawn Finer. Hon är medverkat i en rad svenska filmer tidigare, men det här är hennes första riktiga biroll. Även Sarah Dawn Finer tycker att det är roligt att låtsas vara någon annan.

– I och med att vi är oss själva på scenen ganska ofta och skriver musik ur vårt personliga perspektiv hela tiden. Då är det ganska skönt att iklä sig en annan roll. Det är lite lyx att få vara någon annan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista