1 av 3
Radhuslänga totalförstörd i brand i Kungsängen. Foto: Anders Hildemar Ohlsson/Sveriges Radio
2 av 3
Räddningstjänsten bekämpar branden i radhuslängan i Kungsängen. Foto: Anders Hildemar Ohlsson/Sveriges Radio
3 av 3
Röken stiger upp mot himlen i Kungsängen. Foto: Anders Hildemar Ohlsson/Sveriges Radio

Radhuslänga totalförstörd i brand

1:34 min

Flera familjer evakuerades när en radhuslänga i Kungsängen i Upplands-Bro kommun eldhärjades under natten till onsdagen. Radhuset blev totalförstört i branden.

Branden bröt ut runt klockan två på natten. Räddningstjänsten tror att branden började vid ena gaveln. Det blev ett hastigt brandförlopp.

– Vår första inriktning var att utrymma huset och efter det försökte vi släcka i den mån vi kunde, säger Lars-Erik Kroon som ledde räddningstjänstens arbete.

Men den måste ha haft ett väldigt snabbt förlopp?

– Ja vi tycker att den har haft ett snabbt förlopp, vi var ju på plats i god tid och då var det fullt utvecklad brand.

Brandkåren inriktade arbetet på att hindra elden från att sprida sig till andra hus i området.

– Vår målsättning var att ingen skulle komma till skada och det har vi lyckats med. Vi har lyckats skydda intilliggande hus och vi har även skyddat fastigheternas förråd, säger Lars-Erik Kroon.

Boende fick övernatta hos vänner och grannar, men har nu inga hem att återvända till. Under torsdagen kommer det hållas ett möte där alla inblandade får möjlignet att träffa representanter från räddningstjänsten och försäkringsbolag.

Vad som orsakat branden är inte känt. Brandplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras så fort det blir möjligt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista