Grannarna väcktes mitt i natten

2:18 min

Flera av de grannar som i bor i området intill den radhuslängan i Upplands-Bro som totalförstördes i en  brand berättar att de blev väckta vid tvåtiden på natten.

Flera av de grannar som i bor i området intill den nedbrunna radhuslängan berättar att de blev väckta vid tvåtiden på natten.

– Det var en rådig granne som knackade på här när det hände, som bodde i den brinnande längan, och väckte grannskapet eftersom de andra längorna också var i farozonen.

Hur reagerar man då, när man plötsligt blir uppkörd och det brinner?

– Ja, det är ju overkligt naturligtvis. Sen tänker man att man ska ut och rädda folk, men då kom ju brandkåren till slut, säger han.

Vad tänker du när du ser allt?

– Man tycker ju synd om de som bor där. Man förstår ju att det är många värden som försvinner och det är ju omöjligt att ersätta allting som har försvunnit.

Grannen berättar att radhusen blev övertända på någon minut. Han säger att det var en granne som stod ute och rökte som upptäckte att det brann, och som sen knackade på och väckte de andra grannarna.

Ingen person skadades i branden som totalförstörde radhuslängan. Men tta familjer förlorade sin hem.

– Det känns ju fruktansvärt naturligtvis. Man ligger och sover och så brinner det i något hus. Det sprider ju sig enormt fort, säger en kvinnlig granne som bott i området i 30 år.