Elle-galan på Grand Hotel i Stockholm 2013. Foto: Jessica Gow /TT.

Uppsnack inför Elle-galan

Hermine Coyet Ohlén om hur stockholmarna klär sig
1:44 min

Imorgon är det modebranschens tur att dela ut sina priser i årets upplaga av Elle-galan. Hermine Coyet Ohlén, chefredaktör på tidningen Elle, ser mest fram emot att få dansa.

På årets Elle-gala väntas 800 personer. Enligt Hermine Coyet Ohlén, chefredaktör på tidningen Elle, är det mest branschfolk så som modedeigners, personer som jobbar med PR och modeller.

På galan ska bland annat årets bäst klädda man och kvinna utses. För att få priset måste man röra sig ute i vimlet.

– Man måste vara synlig och helst ha en egen stil som man själv har skapat. Många har ju stylister, men man ska helst ha hittat stilen själv, säger Hermine Coyet Ohlén.

Den som får priset blir uppmärksammad i media. Prisutdelningen på Elle-galan är välbevakad. Liksom vad galans gäster bär för kläder. Hermine Coyet Ohlén säger att många gäster säkert haft en hel del ångest.

– Men jag tror att det är en rätt kul ångest. Jag tror faktiskt att man tycker att det är oligt att få gå på röda mattan.

Vad ser du fram emot allra mest?

– Att få dansa, säger Hermine Coyet Ohlén och skrattar. Nej, men jag ser fram emot stämningen. Jag är glad, jag är inte nervös, jag tror att många som kommer till galan inte är nervösa. Det ska bli fest!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".