Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Enkel ungsomelett från Bohuslän

Uppdaterat söndag 24 december 2017 kl 07.24
Publicerat torsdag 16 januari 2014 kl 10.30

Denna vecka tipsar kocken Anders Levén om en härlig ugnsomelett från Bohuslän. Snabbt, enkelt och smidigt!

Härlig ugnsomelett à la Bohuslän (4 port):

Köp hem:

  1. 12 ägg
  2. 3 dl kokt mjölk
  3. 150g lagrad herrgårdsost
  4. 200 g champinjoner
  5. 200 g räkor med skal

Ha hemma:

  • smör
  • 4 dl mjölk
  • 80 g smör
  • 1-2 msk mjöl
  • 1 dl skuren dill
  • salt, peppar, muskot
  • smör

Gör så här:

  1. 175 °c grader i ugnen.
  2. Fräs champinjoner i smör så de får härlig nötig ton, pudra med mjöl och koka ihop med gärna en förvärmd mjölk.
  3. Koka ihop och smaksätt, tänk dock på att räkor är salta.
  4. När omeletten precis är klar tillsätt räkor och dill och den underbara sås hälls över omeletten och serveras.
  5. Blanda avsvalnad mjölk med hela ägg och kryddor, häll upp i välsmord form, baka av till den sufflerar och blir lätt gyllene.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".