Recept: Enkel ungsomelett från Bohuslän

Denna vecka tipsar kocken Anders Levén om en härlig ugnsomelett från Bohuslän. Snabbt, enkelt och smidigt!

Härlig ugnsomelett à la Bohuslän (4 port):

Köp hem:

  1. 12 ägg
  2. 3 dl kokt mjölk
  3. 150g lagrad herrgårdsost
  4. 200 g champinjoner
  5. 200 g räkor med skal

Ha hemma:

  • smör
  • 4 dl mjölk
  • 80 g smör
  • 1-2 msk mjöl
  • 1 dl skuren dill
  • salt, peppar, muskot
  • smör

Gör så här:

  1. 175 °c grader i ugnen.
  2. Fräs champinjoner i smör så de får härlig nötig ton, pudra med mjöl och koka ihop med gärna en förvärmd mjölk.
  3. Koka ihop och smaksätt, tänk dock på att räkor är salta.
  4. När omeletten precis är klar tillsätt räkor och dill och den underbara sås hälls över omeletten och serveras.
  5. Blanda avsvalnad mjölk med hela ägg och kryddor, häll upp i välsmord form, baka av till den sufflerar och blir lätt gyllene.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".