1 av 2
Foto: Ylva Frid /Sveriges Radio.
2 av 2
Laleh. Foto: Ylva Frid SR

Laleh till P3 Guld-galan

5:04 min

Många artister och band är nominerade i årets P3 Guld.
– Det känns jättekul, säger Laleh om sin nominering till Årets artist.

– Om jag vinner blir jag naturligtvis glad, men jag är en saklig person, tyvärr, säger Laleh. Jag kommer förstå om jag inte vinner. Jag kommer bli väldigt besviken men det går över, annars hade jag inte överlevt i tio år i branschen.

Laleh har tidigare nominerats till P3 Guld, och i år har hon riktigt svårt motstånd i sin "bästa artist"grupp; Avicii, Daniel Adams Ray, Oskar Linnros och Veronica Maggio är också nominerade.

2005 slog Laleh igenom med skivan "Laleh" och välbekant för många i landet med singeln "Live tomorrow". När hon sen var med i tv-programmet "Så mycket bättre" 2011 föll resten av landet för hennes texter, hennes spännande stämma och egensinne som artist.

– Jag jobbar på samma sätt, lika självständigt, men jag har förhoppningsvis växt som visionär, säger Laleh. Lite modigare, mer auktoritär.

I oktober förra året släpptes hennes femte album "Colors" och efter uppträdandet på P3 Guld i helgen väntar spelningar i Stockholm, Göteborg och Oslo.

På lördag, imorgon, avgörs P3 guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista