Stor manifestation mot sexuellt våld

1:25 min

En manifestation mot sexuellt våld och för samtycke hålls idag på Medborgarplatsen i Stockholm. Ida Östensson, initiativtagare till bland annat kampanjen Fatta, har samlat samman många organisationer till manifestationen.

 Arrangörerna hoppas på tusentals deltagare som vill sätta press på politikerna.

– Jag hoppas att hela jäkla Stockholm sluter upp och visar att vi är emot sexuellt våld och för samtyckte, säger Ida Östensson.

Varför ville ni ordna en manifestation?

– Vi är väldigt många organisationer, aktörer och privatpersoner som har jobbat med det här en längre tid. Men alla fick nog efter det här Lund-fallet.

Ida Östensson referear till en dom från förra veckan där en 27-årig man från Lund friades från våldäkt, trots att han erkänt att kvinnan sa nej flera gånger och trots att han erkänt att han varit våldsam.

– Vi måste alla gå ihop och göra något gemensamt, säger hon. Vi har en lagstiftning som inte fungerar. Folket har fått nog!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista