Socialdemokraternas löften till Stockholm

Socialdemokraterna lanserar vad dom kallar ett "framtidskontrakt" med fyra vallöften för Stockholmsregionen. Partiledaren Stefan Löfven skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att det handlar om "fyra tydliga löften" till regionens invånare.

 Mindre klasser, ordning och reda i vård och omsorg och byggen av små hyresrätter tillhör det som utlovas om Socialdemokraterna får makten.

Då ska heller ingen som kan jobba behöva gå på socialbidrag. Personerna ska inte få försörjningsstöd utan "arbete som förstärker kvaliteten i vård, skola och omsorg eller utbildning som leder till jobb".

"Ingen väljare i Stockholmsregionen ska behöva tvivla på att Socialdemokraternas prioriteringar är tydliga: jobben först, sedan skolan och vården", skriver Löfven, tillsammans med oppositionslandstingsrådet Helene Hellmark Knutsson (S) och oppositionsborgarrådet Karin Wanngård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".