Foto: Fredrik Sandberg /TT.
Publiknätverket

Familjedaghems öppettider i Solna ändras inte

1:00 min

Den borgerliga alliansen i Solna är för närvarande inte beredd att sänka kraven för kommunens familjedaghem. En rad familjedaghem kommer bli tvungna slå igen efter att kommunen skärpt kraven på öppettider.

Dagmammor som tidigare kunnat ha mindre barngrupper och friare öppettider, ska nu ha öppet minst tio timmar per dag. Allt i ett led i att få all barnomsorg i Solna att arbeta likriktat.

Dagmamman Maria Nehl berättar att hon känner till flera dagmammor som kommer tvingas slå igen som en följd av det.

– Ja, jag vet att det flera som tänker lägga ner. Det blir ju väldigt långa dagar för den som jobbar ensam, det blir tio timmar som man är ensam med barnen, säger dagmamman Maria Nehl och fortsätter;

Men ordförande för barn- och utbildningsnämnden, moderaten Arion Chryssafis, säger i en kommentar att han inte känner igen bilden av att familjedaghemmen har svårigheter.

Han menar att man redan sänkt kraven en aning.

– Vi beslutade strax innan jul att ändra de ursprungliga planerna på tolv timmar - till tio timmars öppethållande per dag, och än så länge har inga negativa reaktioner noterats, säger Arion Chryssafis.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista