1 av 2
Lena Gillerbergs två döttrar tränar konståkning i Botkyrka konståkningsklubb. Foto: Sara Cosar /Sveriges Radio.
2 av 2
I det här förrådet på 15 kvadrat har konståkarna sin utrustning. Foto: Sara Cosar /Sveriges Radio.
Publiknätverket

Bråk om ishallen i Tumba

1:27 min

Hockeyn hamnar alltid i första hand. Det tycker i alla fall konståkarna i Botkyrka konståkningsklubb. Medan hockeyn har flera egna omklädningsrum i Ishuset i Tumba, delar konståkarna på en skrubb för sin utrustning.

Har du liknade erfarenheter? Berätta här!

– Det tas så självklart att de ska gå före känns det som - alla förråd är upptagna, alla omklädningsrum är upptagna. Konståkningen har svårt att få plats. Vi har ett litet förråd under trappan där borta, säger Lena Gillerberg som har två döttrar som tränar i Botkyrka konståkningsklubb.

Från ett litet förråd hämtar de 60 konståkarna sina plastlådor med skridskor. En del får inte ens plats utan får bära hem utrustningen efter varje träning.

Caroline Wennerholm är klubbens huvudtränare. Hon tycker att kommunen har blivit bättre på att satsa lika mycket på båda sporterna, men säger att det finns mer att önska om.

– Det vi har försökt att få till i flera, flera år är ju ett eget omklädningsrum för oss konståkare. Vi har istider sex dagar i veckan, men har inget fast omklädningsrum. A-laget i Tumba har ett eget omklädningsrum, och även deras juniorlag.

Ishallen stänger i slutet av mars, vilket passar bra för hockeyn. Men konståkarna skulle behöva träna i april och maj också. Men kommunen tycker att det är för dyrt.

– Vi får hitta istid i andra kommuner. Det här betyder att våra tjejer måste ta med sig alla saker till andra ishallar och att föräldrar måste skjutsa mycket längre. Det är helt klart efter hockeyns säsong, säger Caroline Wennerholm.

Tuva Gillerberg är en av tjejerna på isen, men hon tycker inte att det är så jobbigt att dela. 

– Det luktar lite illa i omklädningsrummen, men annars är det okej.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista