1 av 3
Polisens tekniker arbetar på platsen. Foto: Pontus Lundahl/TT.
2 av 3
Ulvsunda industriområde. Foto: Tove Sernrot/Sveriges Radio
3 av 3
Ulvsunda. Foto: Tove Sernrot/Sveriges Radio.

Författare om mördade Markovic: Han har haft ett pris på sitt huvud

"Larm om skottlossning strax efter klockan sex"
1:35 min

En man hittades på torsdagskvällen ihjälskjuten i en bil i Ulvsunda industriområde i Bromma. Det är den före detta porrklubbsägaren Mille Markovic, som uppges ha blivit skjuten med flera skott.

Mille Markovic hade en kriminell bakgrund och var dömd för en rad brott.

Han var också känd som en av källorna i boken ”Den motvillige monarken”, om kung Carl Gustaf.

– Vi fick larm om skottlossning strax efter klockan sex, berättar Lars Byström på polisen.

– När vi kommer fram till platsen hittas en person avliden, skjuten.

Mille Markovic uppges ha skjutits med flera skott i huvudet.

Polisen arbetar nu med att försöka hitta de som ligger bakom mordet. Det finns en del vittnen som ska höras, men polisen vädjar till allmänheten om fler tips.

– Det var en vit bil som försvann som vi tycker är intressant. Det enda vi har är att det ska vara något japanskt bilmärke, men inga detaljer i övrigt, tyvärr, säger Lars Byström.

Mille Markovic har ägt porrklubbar i Stockholm och rörde sig under många år i kriminella kretsar. Han är tidigare dömd vid flera tillfällen.

Förra året åtalades han för skotten mot porrklubben Club Privé, ett åtal som lades ner i december eftersom huvudvittnet tog tillbaka sitt vittnesmål.

Markovic blev känd för en större allmänhet hösten 2010, då som "nattklubbsägaren" som gav uppgifter i boken "Den motvillige monarken", om att kung Carl Gustaf besökt strippklubbar i Stockholm.

Deanne Rauscher är en av författarna till boken Mille Markovic-biografin som kom ut 2012. Hon säger att det fanns en klar hotbild mot Markovic.

– Jag vet att Mille har levt i den här världen och under de senaste åren efter kungaboken har fått reda på att han har ett pris på sitt huvud… Det här är uppgifter som jag har fått från Mille, som han på olika sätt har verifierat. Jag vet inte om det har varit grupper som varit betalda för att avrätta honom, men han har uttryckt en rädsla hela tiden, säger Deanne Rauscher, en av författarna till Mille Markovic-biografin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".