Polisens dialog husbil står intill huset och den plats där gangster ledaren Mille Markovic bodde och mördades. Foto:Pontus Lundahl / TT

Ännu ingen gripen för mordet på Mille Markovic

1:15 min

Ännu finns ingen misstänkt för mordet på före detta porrklubbsägaren Mille Markovic, men polisens spaningsarbete fortsätter.

Lars Byström, informationsansvarig vid Stockholmspolisen, säger att flera personer kan vara inblandade i mordet:

--Det vi utgår ifrån är att det är en i alla fall, men det är inte osannolikt att man skulle ha haft någon typ av medhjälpare.

Lars Byström säger att det finns flera vittnen och att de hållit förhör med flera personer under gårdagskvällen. Polisens tekniker har jobbat för att säkra bevis i tolv, tretton timmar och polisen har under dagen upprättat ett mobilt poliskontor på plats för att få in tips från allmänheten, något de fortfarande vill ha.

--Nu är det traditionellt polisarbete som pågor och utredningen bedrivs på våldsroteln på länskriminalpolisen, personal som har stor erfarenhet att utreda den här typen av brott.

Hur ser du på utredningsläget?

--Vi har självklart målsättningen att det hela ska lösas och att vi ska kunna lagföra den eller de som har gjort sig skyldiga till det här brottet så vi utgår från att vi kommer att fixa det.

Det har talats om en kamera som sitter på husväggen vid mordplatsen, har den filmat mordet?

--Det är inga detaljer som vi offentliggör i nuläget utan teknikerna tittar på sånt som kan tänkas föra utredningen vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista