Foto: TT

Succén i Paris - Maharajah vann Prix d´Amerique

Stefan Hultman till Kanal 7 efter segern: Nu kan man dö lycklig
0:39 min

Den svenska hästen Maharajah, tränad av Stefan Hultman på Ekerö och med Örjan Kilhström som kusk, vann det mycket prestigefyllda travloppet Prix d´Amerique.

Det blev succé för Maharajah i Paris.  

Den svenska hästen vann det klassiska travloppet Prix d'Amerique på ett regnigt och geggigt Vincennes. Det var fjärde gången som Maharajah, som tränas av Stefan Hultman och kördes av Örjan Kilhström, tävlade i Prix d'Amerique. Bästa placering före årets tävlingen var andraplatsen 2011, efter vinnaren Ready Cash.

Maharajah tog ledningen med drygt hundra meter kvar, men lade sig sedan bakom Up And Quick. På upploppet tog sedan Ready Cash greppet men galopperade, och då var det fritt fram för Maharajah.

– Jag kan inte beskriva det med ord. Nu får man dö lycklig. Med 100 meter kvar satt jag blick stilla, sen började jag skrika. Det är helt fantastiskt, jag är helt stum, säger en tårögd Stefan Hultman till Kanal 7.

– Jag är den lyckligaste mannen i världen nu, jag trodde aldrig att jag skulle lyckas med det här. Men Örjan körde som en gud.

Örjan Kihlström var både lerig, trött och glad efter loppet.

– Det är helt fantastiskt. Det måste jag säga. Vi har kämpat i många år och hästen har gjort det riktigt bra, säger Kihlström till Kanal 7.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".