1 av 2
Nu ska gångvägen Vardagslivets gång utanför Hjorthagens IP sandas och saltas. Foto: Mats Liliequist, Stockholm konst
2 av 2
Efter flera klagomål backar nu Stockhom stad om konstverket tillika gågatan utanför Hjorthagens IP. Foto: Lennart Johansson, Stockholm stad

Stockholm backar om hal gågata

"Det är snyggt men väldigt opraktiskt"
0:57 min

I november invigdes ett 500 meter långt konstverk i form av en gågata i Hjorthagen i Stockholm, men många har klagat på att den varit för hal att gå på.

Många har klagat på att gågatan i Hjorthagen är för hal att gå på och flera har sagt till Radio Stockholm att de har valt att promenera på cykelbanan istället. Det var i november förra året som den halv kilometer-långa gågatan ”Vardagslivets gång”, av Gunilla Klingberg invigdes.

– Jag tycker det är väldigt halt och det är en dum idé. Det ser bra ut men det är inte särskilt praktiskt, säger förbipasserande Ben som är på besök i Stockholm från England.

Stockholms stad och Stockholms konst har tidigare sagt att det inte stämmer men backar nu alltså. Man kommer att sanda och salta för att komma till rätta med problemet.

Lasse Persson
lasse.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".