1 av 2
Foto: Vilhelm Stokstad / TT
2 av 2
Yvonne Lin gästade P4 Stockholm på tisdagsförmiddagen och pratade kost och träning. Foto: Helen Ling
TRÄNING

Hälsoexperten svarar på lyssnarnas frågor om träning och kost

11 min

Vilka är de vanligaste nybörjarmissarna, hur ofta bör man träna och hur ska man äta, före eller efter träning? Hälsovetaren Yvonne Lin fanns med i P4 Stockholms studio och pratade träning och kost.

Mångas nyårslöfte är ju att komma igång med träning, att bli sundare och i alla fall försöka börja röra på sig. Nu är januari snart slut och så även kanske motivationen, men skam den som ger sig, P4 Radio Stockholm ger dig nu kraft och mod och hjälp att bli en sundare och rörligare människa.

 Hälsovetaren Yvonne Lin sitter med i studion och svarar på frågor som; Vad är det vanligaste nybörjarmissarna man gör när man börjar träna, hur ofta bör man träna, hur ska man äta, före eller efter träning, finns det några övningar som går igenom hela kroppen, vilka redskap är bra att ha hemma om man vill göra sitt eget hemmagym?

Lyssna på klippet ovan.

BAKGRUND:

Yvonne Lin är hälsovetare och även världsmästarinna i fullkontakt kampsport. men hon är kanske ännu mer känd som den som introducerade aerobics i Sverige.

Yvonne är hälsovetare med fysiologi, pedagogik och filosofi i bagaget. Många känner henne också som världsmästarinna i fullkontakt kampsport, och många män som närkampsinstruktör och föredragshållare inom försvaret. För vissa är Yvonne kanske mer känd som den som introducerade aerobics i Sverige. Yvonne Lin har under flera år verkat som Sveriges Televisions hälsoexpert i Godmorgonsoffan, och har sitt eget hälso- och träningsprogram i radio. Hon är dessutom skribent och författare inom områdena hälsa och träning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista