Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Vi granskar hockeyn

Ny ishall lösning på hockeykrisen i länet

1:14 min

Nu svarar Stockholms idrottsborgarråd, moderaten Regina Kevius, på kritiken om bristande stöd till ishockeyn och öppnar samtidigt för bygge av en ny ishall.

Vad säger du om krisen inom hockeyn i Stockholmsområdet? Kommentera här.

DEL 2

Om en ny ishall byggs i Stockholm så skulle det vara den första på tretton år.

– Jag kan konstatera att det finns ett behov av ishallar. Därför tittar vi nu på möjligheten att bygga en i söderort. Men det är många olika idrotter som konkuerrerar, säger Regina Kevius, moderat idrottsborgarråd i Stockholm.

Kan du förstå oron bland ishockeyklubbarna om att Stockholm, som har lett utvecklingen, ny tappar och blir frånåkta av klubbarna ute i landet?

– Ja, jag kan förstå det och därför kommer jag träffa Stockholms ishockeyförbund om två veckor för att prata om förutsättningarna för ishockey, säger Regina Kevius.

Stockholms stad har planerat att lägga sex miljoner kornor per år de kommande 5 åren för att stödja ishockeyn och man hoppas kunna hitta ett samarbete med någon förening om att bygga en ny ishockeyhall.

– Jag vill gärna diskutera det här med Stockholms ishockeyförbund om hur detta ska kunna gå till, säger Regina Kevius.

Lasse Persson
lasse.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista