Foto: Ludvig Thunman / TT
Vi granskar hockeyn

Hockeytränare: Stockholmslagen tävlar inte på samma villkor

1:12 min

Kommunerna i Stockholmsområdet måste satsa på hockeyn nu genast, annars kommer det inte finnas några elitlag i huvudstadenregionen om några år menar Thomas Montén, hockeytränare.

Vad säger du om krisen inom hockeyn i Stockholmsområdet? Kommentera här.

DEL 3

– Det är tufft redan nu men jag tror att Djurågrden och AIK kommer få svårt att överleva om inte förutsättningarna förändras, säger Thomas Montén, före detta tränare i Djurgården men numera i Linköping.

Thomas Montén jobbar i dag som J-20-coach i LHC. I Linköping finns det väldigt goda förutsättningar för att bedriva en bra hockeyverksamhet. Tre hallar ligger vägg i vägg, det finns alltid istid och behöver klubben nöta något extra är det inga problem, det är bara att köra.

En hall av de tre har is nästan året om. Thomas Montén är väl medveten om situationen i Stockholm, och han säger att AIK och Djurgården inte tävlar på lika villkor som klubbarna ute i landet. Om ingenting görs inom en snar framtid tror Thomas Montén att det är kört för Stockholmsklubbarna.

– Man vill ju inte säga det men jag tror faktiskt det. Känslan är att spiralen har gått långt ner och det är svårt att se någon ljusning. Jag tror tyvärr att de lever på lånad tid, säger Thomas Montén.

Lasse Persson
lasse.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista