Hyllad på operascenen i Zürich. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.

Malena Ernman om tårarna i tv: Jag hade pms

28 min

Hon är Sveriges mest efterfrågade operasångerska och vann den svenska Melodifestvialen 2009. Idag besökte hon P4 Radio Stockholm och berättade om rubrikerna efter Stjärnorna på slottet.

– Det var en egoboost utan dess like. Det kändes nästan pinsamt att sitta och prata om sig själv så mycket.

Under julhelgen kunde man se Malena Ernmans avsnitt i tv-programmet Stjärnorna på slottet på SVT. Där berättar hon om sig själv och sitt liv för Lasse Åberg, Leif Andé, Maria Lundqvist och Claes Månsson. Och hundratusentals tv-tittare.

Enligt kvällstidningarna tvingades hon berätta mer än hon egentligen ville.

Googlar man ditt namn kommer det direkt upp rubriker i kvällstidningarna. "Maria Lundqvist hetsar Malena Ernman att prata om sitt privatliv". Hur var det med det där?

– Skitsnack! Maria och jag är de enda som har riktigt bra kontakt efteråt, hon är ju underbar. Det var väldigt överdrivet det där, men det blir ju så där. Hon är väldigt intresserad av människor och hon var ju själv väldigt öppen.

I tv-programmet brister Malena Ernman ut i tårar när hon berättar om hur mycket hennes man har ställt upp för henne och familjen.

– Det var intensivt, jag var lite nervös och spänd och satt och böla. Men jag hade ju pms då också, säger Malena Ernman och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista