1 av 2
Måns Zelmeröw gästar Musikplats Stockholm. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio
2 av 2
Måns Zelmerlöw. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio

Måns Zelmerlöw i Musikplats Stockholm: Ville flytta till Barcelona

Måns Zelmerlöw är aktuell med nya albumet Barcelona Sessions. Låtarna skrevs i den spanska metropolen som Måns upptäckte av en slump. Egentligen skulle vi till New York, säger han. 

Meningen var att Måns Zelmerlöw skulle åka till New York med en kompis för att titta på US Open 2011, men då flyget ställdes in pga orkanen Irene så gick resan till Barcelona istället.

– Vi var rätt knäckta när vi stod där på Kastrup och inte kunde åka till USA. Men då bestämde vi oss för att bara ta ett flyg någonstans där det var en fotbollsmatch på kvällen. Vi såg att FC Barcelona skulle spela så vi hoppade på ett plan dit.

Sedan den första resan till Barcelona 2011 har det blivit många vändor dit och idag är Måns lyrisk över sin upptäckt av staden.

– Jag blev helt förälskad i den där stan. Det fantastiska utelivet, maten och allt. Jag kände att här borde jag bo. Sen hyrde jag en lägenhet några månader, tog med andra låtskrivare ner och så började vi göra låtar.

Låtar skrevs och spelades senare in hemma i Sverige. Efter den sista sommaren som programledare Allsång på Skansen 2013 har Måns haft fullt fokus artistkarriären igen.

– Det känns jättekul att göra det här nu. Tre år med allsången var lagom. beslutet att avrunda allsångsjobbet känns fortfarande helt rätt - även om det brände till när jag hörde SVT presentera Petra, ha ha! Då blev det liksom så tydligt att jag inte är programledare för det där längre.

Efterträdaren till allsångsledarjobbet är Måns mycket för förtjust i.

– Jag blev positivt chockad när jag hörde att det skulle bli Petra Marklund. Hon är cool, smart och värnar om den svenska visskatten. Hon kommer göra det jättebra!

Allt om Musikplats Stockholm hittar du här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".