K-G Stoppel, verksamhetschef i Djurgården Hockey är förundrad att så många unga spelare väljer att lämna Stockholm. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Vi granskar ishockeyn

Juniorflykt förvånar hockeyledare

Djurgårdens KG Stoppel: Lite förundrad är jag
1:08 min

Att så många juniorer väljer att lämna Stockholmshockeyn för att istället gå på hockeygymnasier eller fortsätta sina karriärer på annat håll i landet förvånar hockeyledare.

– Lite förundrad är jag, hur det än är så tycker jag att det bedrivs en bra hockeygymnasieverksamhet i Stockholm. Jag kan bara se till Djurgården där vi tycker att vi har minst lika bra förutsättningar, både vad gäller meriterade tränare och hur, var och när vi tränar, säger KG Stoppel, verksamhetschef i Djurgården.

Stockholmshockeyn har svårt att behålla sina unga spelare. Många slutar, än fler väljer att söka sig till klubbar ute i landet och gå på deras hockeygymnasier. Varannan junior som representerade Stockholm i TV-pucken väljer att lämna huvudstaden.

Representanter för Stockholmshockyen är överens om att det skulle behövas fler hockeygymnasier här. Men det är svårt att få till. Och om inget radikalt händer lär juniorflykten från Stockholmshockeyn fortsätta.

KG Stoppel uppmanar ändå unga spelare i Stockholmsområdet som funderar på att flytta att tänka ett varv till.

– Det man glömmer är att flytta hemifrån som 16-åring inte är någon 24-timmars service utan det är att ta ansvar väldigt tidigt, att på egen hand klara av att ta ansvar för skola och allt vad det innebär att bo ensam, säger KG Stoppel, verksamhetschef i Djurgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".