Foto: TT
Vi granskar hockeyn

AIK sågar Solnas hantering av träningsanläggning

1:24 min

AIK har sin träningsbas för ungdomar på Ritorp och anläggningen är i stort behov av en uppfräschning. Men Peter Birath, VD i AIK hockey, tycker att klubben möts av ointresse från Solna Stad.

– De lyssnar gärna men sen försvinner frågorna iväg, vi får liksom ingen respons.

P4 Radio Stockholm granskar hockeyelitens situation i länet. Flera hockeyprofiler menar att Stockholm stad inte satsar på sporten tillräckligt och att kommunerna i Stockholmsområdet måste satsa på hockeyn genast, annars kommer det inte finnas några elitlag i huvudstadenregionen om några år.

Peter Birath, VD i AIK hockey, menar att Solnas politiker är ointresserade för sporten och att inget görs åt förfallet av ishallarna.

– Anläggningen håller på att förfalla, vi känner inte att vi får någon bra hjälp från dom, det känns förjävligt rent ut sagt. 

Han försöker ändå se ljust på framtiden och hoppas och tror att klubben inom kommer att få en ny ishall på Ritorp inom en snar framtid.

– Vi är ju lovad en tredje ishall så den tror jag kommer komma inom två, tre år, säger han men menar att den kommer för sent och att ungdomarna väljer att åka till annan ort.

I en kommentar till Peter Biraths utspel säger moderaten Anton Vajk, politisk sekreterare i kommunen , att han är förvånad över kritiken.
– Barn- och ungdomsidrotten är viktig och vi har ett nära samarbete med AIK-Hockey för att förbättra förutsättningarna för deras barn- och ungdomsverksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista