Foto: Fredrik Sandberg / TT/Arkivbild

Antalet barnvräkningar minskar i Stockholm

1:00 min

Antalet barn som drabbades av att familjen vräktes från sin bostad minskade kraftigt i Stockholms län förra året. 2012 var antalet barn som berördes av vräkningar 160, förra året hade antalet minskat till 92. Det visar ny statistik från Kronofogden.

År 2012 ökade antalet barnvräkningar i Stockholms län, samtidigt som de minskade i resten av landet. Och här i länet var det då framför allt i Stockholms Stad som barnvräkningarna blev fler.

Men nu konstaterar kronofogden att 2013 minskade antalet barn som berördes av vräkningar även i Stockholms län. Och minskningen var stor, från 160 barn 2012 till 92 förra året.

Stockholm har fortfarande flest barnvräkningar i länet men också den största minskningen, från 47 till 25. Moderaten Anna König Jerlmyr är socialborgarråd i Stockholm och hon tror att minskningen kommer att fortsätta.

– Jag är ju inte nöjd förrän inget barn vräks, men självklart blir jag ändå glad över de siffror som visar på att vräkningarna som berör barn så kraftigt går ner. Och det ger en signal om att det arbete som vi gör och som vi kommer att fortsätta med har gett goda resultat, säger Anna König Jerlmyr.

Se antalet barnvräkningar i alla kommuner här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista