Polisjakt efter värdetransportrån

Vid tjugo i elva på måndagsförmiddagen rånade tre gärningsmän en värdebil i Tensta. Med yxa och spray tvingade de till sig en värdeväska och lämnade sedan platsen till fots. Flera polispatruller jagar nu gärningsmännen.

Just nu pågår en stor polisinsats efter ett värdetransport i Tensta på förmiddagen. Ett tiotal polispatruller söker nu efter tre gärningsmän beväpnade med yxa som ska ha försvunnit in i en fastighet, men polisen har sökt med hundar inne i fastigheten - hittills utan resultat.

En bil som började brinna i området beslagtogs och ska undersökas av tekniker. Polisen utesluter inte att den kan ha koppling till rånet.

Väktaren ska enligt polisen vara oskadd, förutom att han fått något sprayat i ögonen.

Vid fem-tiden på måndagseftermiddagen var ännu inga gripna. Polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån. Det finns enligt polisen många vittnen till händelsen men de vill gärna ha fler tips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".