Arkivbild. Foto: Helen Ling/Sveriges radio

Stockholmarna om Rudins misstänkta snatteri

3:33 min

Tomas Rudin, en av de ledande socialdemokratiska politikerna i Stockholms stadshus, har åtalats för att ha snattat en flaska whisky på Systembolaget.
- Det är ett sjukligt beteende, sa en av de som P4 Stockholm pratade med på stan på onsdagseftermiddagen.

Det var i lördags som politikern ska ha gått ut från Systembolaget i Farsta utan att betala. Enligt åtalet förnekar dock Tomas Rudin brott.
– Jag skäms som en hund, säger han till Aftonbladet och uppger i polisförhör att han var stressad och stoppade flaskan under armen och sedan glömde betala för den.

Rudin greps av väktare utanför butiken.

"Det är ett sjukligt beteende", "Det finns ju ingen anledning att gå och ta en flaska whiskey, han har säkert råd att betala den" och "Det låter mer som en personlig tragedi", var några av rösterna som kunde höras när P4 Radio Stockhom begav sig ner på stan för att höra med stockholmarna om vad de tycker om händelsen.

Tomas Rudin är socialdemokratiskt oppositionsborgarråd i Stockholm och vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Han har en lång karriär inom Socialdemokraterna, bland annat har har varit ordförande för SSU:s Stockholmsdistrikt.

Socialdemokraterna i Stockholms stadshus ska samlas under dagen för att diskutera den uppkomna situationen. Partiet uppger för Radio Stockholm att de kommer med mer information under dagen.

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista