Rudin sjukskriver sig efter snatteri: Jag har alkoholproblem

2:10 min

Tomas Rudin, en av de ledande socialdemokratiska politikerna i Stockholms stadshus, har åtalats för att ha snattat en flaska whisky på Systembolaget. Han berättar för P4 Radio Stockholm att han har alkoholproblem och att han kommer att sjukskriva sig.

– Jag ska sjukskriva mig nu och försöka få tag i nån typ av hjälp. Jag är djupt ångerfull och skäms oerhört över situationen, säger Tomas Rudin.

– Jag har ett alkoholproblem som är större än jag velat erkänna för mig själv, forstätter Rudin.

Rudin säger att han har fått mycket stöd från partikamrater han varit i kontakt med, men kan inte svara på frågan om han har fortsatt politiskt förtroende.
Något annat besked hittills än att han måste ta tag i sina problem har han inte fått från partiet, säger han.

Från socialdemokratiska partiet i Stockholm är man nu helt fokuserad på att stödja Tomas Rudin.

– Det viktiga nu är att Tomas får allt stöd han behöver för sin sjukdom som det här faktiskt handlar om. Det är väldigt svårt för en person att ta ett sådant här steg. Vi är nu helt inriktade på det och på Tomas hälsa, allt annat får anstå, säger Olle Burell, som är kommunsekreterare.

Det var i lördags som politikern ska ha gått ut från Systembolaget i Farsta utan att betala. Enligt åtalet förnekar dock Tomas Rudin brott.

Han uppger i polisförhör att han var stressad och stoppade flaskan under armen och sedan glömde betala för den.

Rudin greps av väktare utanför Systembolaget i Farsta i lördags med en flaska whisky under armen.

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista