Swedish MusicHhall Of Fame. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio

Storheter valdes in i Swedish Music Hall Of Fame

ABBA, Roxette, Evert Taube, Ebba Grön och Cornelis Vreeswijk är några av dem som tar plats i Swedish Music Hall Of Fame i Stockholm. Torsdag 6 febrauari hölls presentationen som inleddes av juryns ordförande Jan Gradvall.

På torsdagen presenterade juryn de tolv första som valts in i Swedish Music Hall Of Fame, den stora samlingsplatsen för svensk musik på Djurgården som också inrymmer ABBA-muséet.

Evert Taube, Latin Kings, Jan Johansson, Nationalteatern, Cornelis Vreeswijk, Stina Nordenstam, Entomed, Eva Dahlgren, Ebba Grön, Monica Zetterlund, Roxette och ABBA.

– Det finns såklart massor av artister som är värda en plats men som inte finns med här. Fast om ett år väljer vi ju in fler, säger juryns ordförande Jan Gradvall.

Benny Andersson representerade ABBA under ceremonin.

– Det känns fint, men det är inte så otippad. Det hade varit lite svårt att öppna ett Hall Of Fame utan ABBA, säger Benny Andersson.

Fredag 7 februari klockan 11.40 sänds ett längre reportage i Musikplats Stockholm där flera av de invalda artisterna och låtskrivarna intervjuas.

Allt om Musikplats Stockholm hittar du här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista