Cancersjuk flicka nekades färdtjänst

Den tolvåriga flickan skulle på sin cellgiftsbehandling på Astrid Lindgrens sjukhus men var lite sen - det var en av anledningarna som fick chauffören att ilskna till och åka därifrån utan sina passagerare.

Det var i januari i år som färdtjänsten inte körde en leukemisjuk tolvårig flicka i Stockholm till sin cellgiftsbehandling.

Detta efter att flickans pappa förklarat för chauffören att flickan skulle bli några minuter sen för att hon mådde dåligt. Då ska chauffören ha blivit irriterad och

När de kom ut till bilen och pappan såg att taxametern stod på tusen kronor och undrade varför blev chauffören så arg att han körde därifrån utan passagerana. Uppger dn. Och det är fler som vittnar om liknande incidenter enligt tidningen.

- Föraren har inte uppfyllt de krav vi ställer och vi kommer att agera mot föraren och jag tror inte han har någon framtid i den här verksamheten säger Kenneth Svärd, affärsområdesansvarig på Landstingets färdtjänstverksamhet, till DN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".