Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Ambassadör vill se tiggeriförbud

Rumäniens ambassadör i Sverige vill se ett svenskt förbud mot tiggeri och ett utökat polissamarbete mellan Sverige och Rumänien. För en tid sen fanns rumänska poliser i Stockholm för att hjälpa till med situationen av de många hemlösa rumäner som tigger på Stockholms gator.

Rumäniens arbete med att integrera sina romska medborgare i det rumänska samhället försvåras av att det är tillåtet att tigga i Sverige. Det menar Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige. Hon anser att det dags att se över den svenska lagstiftningen och efterlyser också att samarbetet mellan rumänsk och svensk polis utökas. För några dagar sen rapporterade vi här i Radio Stockholm att rumänska poliser kom till Stockholm för att hjälpa till.

Och stadsmisstionen i Stockholm är just nu nere i Bukarest för att föröka hitta långsiktiga lösningar och fungerande samarbeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista