"Jag ser en värdetransportbil med uppbruten sidodörr". Foto: Anders Hildemar Ohlsson/Sveriges Radio

Stort värderån i Akalla

1:51 min

En värdetransport rånades i Akalla i nordvästra Stockholm tidigt i morse. Minst tre gärningsmän hotade till sig värdeväskor och flydde sedan därifrån, enligt polisen.

Larmet kom till polisen klockan 06.21. Minst tre gärningsmän hotade personal från ett värdeföretag och fick med sig flera värdeväskor.

I flykten slängde rånarna ut fotanglar på flera ställen i området, vilket gjorde att flera privatpersoner fick punktering.

Kort därefter hittades en misstänkt flyktbil brinnande på en gata i närheten, och vid halv tiotiden hittades ytterligare en bil på Saimagatan som rånarna kan ha använt i flykten. 

Flera personer har tagit in till förhör, men rånarna är fortfarande på fri fot.

– Det är en stor polisinsats med heilikpter, hundrar och vanliga poliser. Vi har kontroller på olika ställen, det bedrivs inre spaning och tekniker är på platsen, säger polis Eva Nilsson till P4 Radio Stockholm.

P4 Radio Stockholms reporter Anders Hildemar Ohlsson var snabbt på plats.

– Jag är vid stora tyckeriet. I den här bygganden finns ett värdetransportföretag som har sin pengadepå här, och det är uppenbarligen den man har slagit till mot, säger han och fortsätter;

– Utanför entrén här ser jag en värdetransportbil med uppbruten sidodörr och utanför ligger tre stycken röda brandsläckare. I övrigt vet vi inte vad som har utspelats här, men polisen har sagt att det här var en avancerad operation.

Ingen person skadades fysiskt vid rånet, men personalen från värdeföretaget är chockad.

– Vi är tacksamma om vi får vädja till allmänheten att vända sig till 114 14 om man har sett någonting som man tror kan röra den här händelsen, säger polis Eva Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista