Emilia Bjuggren har varit heltidspolitiker sedan 2011. Foto: Fredrik Persson /TT.

Hon ersätter Tomas Rudin i Stadshuset

0:40 min

Emilia Bjuggren (S) hoppar in som oppositionsborgarråd i Stockholm efter Tomas Rudins (S) plötsliga sjukskrivning.

Det var i förra veckan som Socialdemokraternas tyngsta namn i Stadshuset, Tomas Rudin (S), åtalades för att ha stulit whiskey från Systembolaget i Farsta i södra Stockholm. 

Efter att nyheten kom ut valde Rudin att berättade om sitt alkoholberoende. Han är nu sjukskriven på obestämd tid.

I mars går 26-åriga Emilia Bjuggren (S) in som vikarie för Tomas Rudin. Hon är uppvuxen i Tensta i nordvästra Stockholm och har tidigare bland annat varit ordförande för SSU Stockholm.

– Jag kommer självklart fortsätta jobba med idrottspolitiken och ytterstadsfrågorna som jag har haft ansvar för ett par år, men nu får jag också möjlighet att jobba med kulturfrågorna, säger Emilia Bjuggren

För hur lång tid kommer du ersätta Tomas Rudin?

– Jag kommer arbeta för att vi ska vinna valet och jag kommer vikariera så länge det behövs och jag får förtroende att göra det.

Tomas Rudin är borta och Karin Wanngård är mammaledig till första maj, det blir nästan bara vikarier som inleder valrörelsen?

– Vi har tidigarelagt vår valorganistion lite, men laget ser lite annorlunda ut än vad vi trodde för en vecka sedan, säger Emilia Bjuggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista