Att det ska bli fler poliser i Rinkeby välkomnas av företagare. Foto: Peter Johansson/Sveriges Radio

Företagare i Rinkeby välkomnar polisens satsning

Företagaren Nagat Baski: Bra för vår säkerhet
1:22 min

Företagare i Rinkeby är positiva till polisens satsning på fler poliser i området. Med start redan i vår vill polisen tredubbla antalet poliser i Tensta och Rinkeby.

– Vi blev rånade i fredags, det var en kille som kom med en stor kniv och skulle sno pengar. Det tog nästan tio minuter för dem att komma trots att de har en station lite längre upp, säger Ersin Ali som jobbar på apoteket i Rinkeby och fortsätter. 

– Men nackdelen är att det inte finns någon satsning på den lägre nivån, barn och ungdomar. Jag har hört i området att det finns 10-12-åringar som agerar kurirer, säger Ersin Ali som är själv född och uppvuxen i närområdet.

De två förorterna Rinkeby och Tensta har drygt 30 000 invånare varav en procent bedöms som kriminella, enligt polisen.

Brotten det handlar om är enligt polisen bland annat narkotikahandel, misshandel, rån, hot mot vittnen.

Därför ska ytterligare 50 erfarna poliser rekryteras från resten av länet för att stödja de 25 poliser som redan finns i området

Flera företagare i Rinkeby som P4 Radio Stockholm pratat med vittnar om många inbrott i området och de välkomnar polisen satsning.

En av dem är Nagat Baski.

– Vi ska vara jätteglada, det är bra för våran säkerhet, man känner sig tryggare med polisen omkring oss, säger Nagat Baski.

Är det problem med brottsligheten i området?

– Jo, mycket inbrott och bråk och smågrejer.

Är det bra för dina affärer?

– Nej, det är väldigt dåligt. Det ger dåligt rykte, vi har förlorat kunder på grund av det, säger Nagat Baski.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".