Medlearn internutreder efter fuskanklagelse

Medlearns VD: Vi har redan agerat kraftfullt
0:33 min

Utbildningsföretaget Medlearn har tillsatt en internutredning efter anklagelser om att de fuskat med betygssättningen när de utbildar undersköterskor och därmed fått för mycket statliga pengar.

– För oss är indikationer på eventuella brister i kvalitén något vi tar otroligt seriöst på, säger Medlearns VD Tobias Karlström.

Det är tidningen Kommunalarbetaren som idag publicerar en granskning där det framgår att Stockholm, Södertälje och Österåkers kommun misstänker att utbildningsföretagen fuskar med statliga pengar.

Stockholms stad nu har anmält ett av företagen, Medlearn, till Skolinspektionen. Företaget får ersättning för varje poäng, men det finns ingen som granskar utbildningens kvalitet.

Linda Wikman, inspektör på Stockholm stads äldreförvaltning, säger att man misstänker att företaget gett mesta möjliga poäng på kortast möjliga tid för att tjäna pengar.

– Vi har redan agerat kraftfullt på det här genom att tillsätta en internutredning för att reda ut om det har funnits brister i vår utbildning, säger Medlearns VD Tobias Karlström.

Men har ni gett godkänt betyg till elever som inte borde haft det?

– Självklart utgår jag från att vi inte har det, säger Medlearns VD Tobias Karlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".