Arkivfoto: TT

Extrapengar till förlossningsvården när BB Sophia öppnar

"Inga nya händer som kommer in"
0:54 min

Ansvariga inom landstinget är oroliga för att det kan bli stökigt inom förlossningsvården när BB Sophia öppnar inom kort. För att säkra personalbehovet skjuter man nu till extrapengar under mars månad.

BB Sophia har rekryterat många barnmorskor från andra sjukhus i länet och för att de klinkerna i sin tur ska kunna ta in vikarier och betala övertid under omställningsperioden, skjuter landstinget till ett extra ekonomiskt stöd under mars månad.

Men vårdförbundets Gunilla George, vice ordförande för avdelning Stockholm, är skeptisk till om man kommer att kunna få in fler att jobba:

– Jag har svårt att se var de ska komma ifrån, därför de är ju dom som redan finns i systemet som kommer att ta extrapass isåfall, utöver det de redan arbetar. Så det är inga nya händer som kommer in, utan man använder som som är där att arbeta mer. Det är en ytterst kortsiktig lösning

Från landstingets sida säger man att det här ska trygga blivande föräldrar, kan man känna sig tryggare under den här övergångsperioden?

– Jag har svårt att se det, då det är samma människor som ska göra mer än vad de gör idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".