M-politiker hotas av uteslutning

Björn Schaerström (M), kommunpolitiker i Vallentuna hotas av uteslutning på grund av vad han har skrivit på Twitter.

Moderaten Björn Schaerström, ledamot i kommunfullmäktige i Vallentuna, kan komma att uteslutas ur partiet efter ett antal inlägg på på Twitter där han både kritiserar den egna regeringen och framför åsikter om invandrare.

”Hallå du korkade Zoran Ismail! Vi invandringskritiska är INTE mot invandring eller invandrare! MEN VI VILL TA MIG FAN INTE FÖRSÖRJA DEM!!!” Så skriver kommunfullmäktigeledamoten Björn Schaerström på sin Twitter.

Själv säger han till SVTs ABC att han står bakom uttalandena men betonar att han inte ser sig själv som främlingsfientlig men att han inte vill betala för människor som kommer till Sverige av ekonomiska skäl.

– Det är helt oacceptabelt, vi tar bestämt avstånd från honom. Det är ett uteslutningsärende och det behandlas skyndsamt, säger Elisabeth Somp, kommunikationschef för Moderaterna i Stockholm, till SVT.

– Frågan kommer hanteras av Stockholms län i helgen och därefter kommer det gå vidare till partistyrelsen som har den slutgiltiga beslutet, säger Elisabeth Somp till ABC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista