Peter Magnusson. Foto: Björn Jansson /Sveriges Radio.

Peter Magnusson spelar tre huvudroller i samma film

12 min

Tillbaka till Bromma heter filmen där Peter Magnusson spelar alla tre huvudrollerna. Efter två komedier ger han sig nu på en dramakomedi.

-- Det ligger i den här filmens natur att den ska porträttera tre män som länkas samma av olika gemensamma problem. Rädsla är väl det som jag tänker på i första hand. Det finns er mervärde som är lite svårt att sätta fingret på. Men det finns något lite spännande och roligt med att en person spelar alla tre rollerna, tycker jag själv i alla fall.

Komikern och skådespelaren Peter Magnusson spelar tre olika killar som gick ut gymnasiet i Bromma i Stockholm för 20 år sen. I Tillbaka till Bromma får man möta dem igen.

Men trots tre huvudroller i samma film tonar Peter Magnusson ner sin egen insats.

Är du den mest produktiva mannen i showbiz just nu?

– Nej, men jag skulle gärna vilja vara det. Jag tycker själv att det är sexigt med folk som jobbar mycket och som är produktiva. Men jag tror inte att jag alls är så där hårt jobbande som man tror, säger Peter Magnusson.

– Jag har drag av alla de här karaktärerna. Det tror jag är grunden för all form av skådespeleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista