1 av 2
The Heartbeat Band i P4 Radio Stockholm. Foto: Ylva Lilja /Sveriges Radio.
2 av 2
The Heartbeat Band i P4 Radio Stockholm. Foto: Ylva Lilja /Sveriges Radio.

The Heartbeat Band försöker slå i Stockholm

3:19 min

The Heartbeat Band är ett gäng från Finland som tagit en sväng över Östersjön för att vara med och köra live i P4 Radio Stockholm.

– Mycket av musiken handlar om Norden och Österbotten från där vi kommer. Vi har växt upp varje sommar på en liten ö som heter Kaskö, och när jag var liten satt jag under ett bord och lyssnade på sjömanshistorier, säger Marcus Granfors i The Heartbeat Band.

Marcus Granfors säger att det är just just bandets förfäder som låtarna är tillägnade till. Men bandet vill också kännetecknas av sitt speciella uttryck.

– Melodierna är väldigt stora och melankoliska. Vi har ett ganska varmt sound, men själva stämningen är kanske lite kall och texterna också.

Arbetet med plattan är snart klart. Låtarna har spelats in här i Stockholm. Nu ska de bara mixas ihop. I vår hoppas Marcus Granfors att The Heartbeat Band kan släppa en ny singel.

För bandets fem medlemmar, finnar och finnlandssvenskar, är det viktigt att nå publiken i Stockholm.

– Det finns många artister som är finlandssvenska, och vi har liten kustremsa där det finns en liten, liten musikscen. Men vi försöker komma ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista