1 av 2
Claes Månsson hos P4 Radio Stockholm. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
2 av 2
Claes Månsson i Stjärnorna på slottet. Foto: TT.

Claes Månsson: Jag kan vara ganska jävlig

"Trevligt att spela seriemördare"
1:36 min

Han har gjort humorserier, spelat revyer och varit med i en lång rad teaterpjäser. Men det är roller som bär på mörka sidor som skådespelaren Claes Månsson är mest lockad av.

Han var en av stjärnorna på slottet, men är kanske mest känd från humorgänget Lorry. Framöver syns skådespelaren Claes Månsson både på Intiman och Oscarsteatern i Stockholm.

Claes Månsson har alltid haft en räv bakom örat. Det är en av egenskaperna gör att han trivs så bra som skådespelare.

Redan som tonåring var han ganska lurig. Han skötte sig i hemmet, men smygrökte, drack öl och träffade tjejer när hans föräldrar inte märkte något.

– Mamma och pappa visste väldigt lite om mitt liv, säger han.

– Jag har nog alltid varit lite lurig, tror jag. Det tror jag är en ganska bra egenskap. Det där busiga har varit väldigt bra för mitt yrke. Jag kan vara den där snälla och trevliga, och så kan jag också vara ganska jävlig.

Claes Månsson spelade en sådan karaktär i Mannen som log - en Wallander-film där han spelar en industrimagnat som charmar alla. Vid sidan av mördar han folk på löpande band.

– Roller där man är trevlig på utsidan men jävliga inombords, det vet jag precis hur det är, säger Claes Månsson.

– Det var en väldigt trevlig roll att göra!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".