Mannen hittades skjuten i ett hus på Södermalm i Stockholm. Foto: Leif R Jansson/TT.

Man dömd för Södermalmsmord

Fängelse i åtta år och sex månader blev domen för den 37-årige man som i augusti förra året sköt en annan man till döds i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Två personer döms för skyddande av brottsling.

37-åringen var i lägenheten tillsammans med sin flickvän när en man bultade på dörren. Mannen, den som senare dödades, var på jakt efter sin sambo som var kompis till flickvännen.

Enligt domen var mannen aggressiv och bråk uppstod i lägenheten och 37-åringen sköt flera skott mot honom.

En granne hjälpte till genom att flytta den skjutne till en hiss. 37-åringens flickvän försökte undanröja bevis och städa lägenheten.

När polisen kom dit var mannen vid liv men han avled senare på sjukhus av sina skador.

37-åringen var åtalad för mord, alternativt synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död men Stockholms tingsrätt anser att det rör sig om ett dråp eftersom han inte visste att mannen skulle dyka upp i lägenheten.

Han döms också för grovt vapenbrott och flera fall av narkotikabrott.

37-åringens flickvän och grannen döms till fängelse för skyddande av brottsling till 1 år och fyra månader respektive åtta månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".