Foodtruck på Oxenstiernsgatan i Stockholm. Foto: Mårten Randberg/ Sveriges radio

Ankersjö (C) öppnar för dialog om regelverk för foodtrucks

3:29 min

Café- och restaurangägare är kritiska till regelverket för foodtrucks, flera tycker inte att man konkurrerar på samma villkor. Per Ankersjö, centerpartistiskt stadsmiljöborgarråd i Stockholm välkomnar deras synpunkter.

– Kritiken är rätt väntad. Om man tittar på de städer runt om i världen där man har infört och tillåtit foodtrucks har det ofta blivit den här typen av konflikter. Det handlar om att det kommer in nya aktörer med nya ideér och nya produkter, säger Per Ankersjö, centerpartistiskt stadsmiljöborgarråd i Stockholm.

Kan du göra något för att möta caféägarna eller de andra krögarna som känner att de inte konkurrerar på samma villkor?

– Både ja och nej. Det vi håller på med nu är ett pilotprojekt, där vi ska utvärdera de här tillstånden under året för det kan vara saker som måste göras om eller förenklas, regleras. Jag skulle råda caféägare och andra att höra av sig till trafikkontoret med input på vad man tycker och det har jag förstått att de redan gjort.

Men du öppnar för att det kan bli ändringar och du öppnar för en dialog med dem som vill opponera sig?

– Ja, framförallt en dialog. Det är klart att vi ska ta till oss av vettiga synpunkter som kommer in, men samtidigt anar jag också någon slags rädsla för någonting nytt. I grund och botten är det här en konkurrens som är bra för oss stockholmare som vill ha bra mat att välja på, säger Per Ankersjö, centerpartistiskt stadsmiljöborgarråd i Stockholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista