Restaurang Grill i centrala Stockholm utsattes natten till söndag för ett attentat. Foto: Daniel Klaar/SR

Brandattentat mot restaurang Grill

0:41 min

Inatt utsattes restaurang Grill i centrala Stockholm för ett brandattentat, men ett vittne stoppade de två gärningsmännen.

– Vid tretiden inatt stannade en bil utanför restaurangen och två gärningsmän kliver ur. En av dem tänder något form av föremål samtidigt som den andra försöker slå sönder rutan på restaurangen. Men ett vittne observerar det här och ropar till mot gärningsmännen. De blir rädda, hoppar in i bilen och försvinner från platsen, säger Johan Renberg, stationsbefäl på Norrmalmspolisen.

Har ni några spår efter gärningsmännen?

– Vi har ett vittne som observerar dem. Vi vet vilken typ av bil som lämnade och vi har ett signalement, så vi har lite att arbeta på, säger Johan Renberg, stationsbefäl på Norrmalmspolisen.

Händelsen rubriceras av polisen som försök till grov mordbrand.

Krogen, som ägs av en känd krögare, utsattes för brand även 2007 och för två år sedan blev en annan av hans restauranger i Stockholm utsatt för vad som misstänktes vara en anlagd brand, rapporterar TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista