Foto: TT

Hammarby förlorade mot Västerås

Västerås har kopplat ett rejält grepp på Hammarby i semifinalserien. En ny seger med 6-3 innebär 2-0 i matcher.

Om man tänker sig bandyns semifinalserie som en tennismatch är det 2-0 i set till Västerås mot regerande mästarlaget Hammarby. VSK följde upp 6-3 på Zinkensdamm i lördags med en ny 6-3-seger på hemmaplan.

Pekka Rintala och Jonas Nilsson ordnade 2-0 redan efter tio minuter, och även om Patrik Nilsson reducerade gick VSK loss till 4-1 innan paus genom två nya mål av Jonas Nilsson.

– Det var viktigt. Vi kände att de styrede och hade lite taktpinnen. När de fick 2-1 var det jäkligt skönt att studsa tillbaks, säger Jonas Nilsson till Radiosporten.

2-0 i matcher nu. Kan ni tappa det här?

– Ja det kan vi. Vi måste vinna en till. Vi tar en match i taget, lite tråkigt, säger Jonas Nilsson.

Hammarby, som vann grundserien, måste nu vinna tre raka för att ta sig till SM-final. Tränaren Magnus Brodén tyckte att det andra måleet var offside.

– Domarna har det lite jobbigt, de klarar inte av tempot men jag skyller inte på det, Micke karlsson, huvudomaren är jättebra, säger han till Radiosporten.

Vad var det som avgjorde?

– Vi fick jaga hela vägen, VSK fick några lätta mål på slutet. Men jag tycker att vi är bättre med idag än senast. Så här är det, det kan gå åt vilket håll som helst, säger Brodén.

Radiosporten/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista