Falska biljetter till The Rolling Stones

1:28 min

Den första juli spelar det legendariska bandet The Rolling Stones på Tele2 Arena i Stockholm. Nu varnar polisen för att det finns falska biljetter ute på andrahandsmarknaden.

– De har annonserats ut på säljsajter på internet och har sålts till anmärkningsvärt låga priser. Man har bara lagt på runt 150 kronor trots att det är extremt attraktiva biljetter och att det blev slutstålt på en gång, säger Anders Olofsson, förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericenter.

Det handlar om runt 100 falska biljetter som är i omlopp. Men det är svårt att se att de är falska. Att de dykt upp nu är inte inte förvånande, det är vanligt, med falska biljetter vid populära arrangemang.

– Rolling Stones kanske snart går i graven och det är sista chansen var det någon som sa, då blir det väldigt attraktivt.

Om man misstänker att man har köpt en falsk biljett, vad ska man göra då?

– Då ska man kontrollera med utgivaren om biljetten är korrekt och känner man att man har blivit lurad får man polisanmäla, säger Anders Olofsson, förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericenter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista