Rektor hotad efter artikel i SD-kuriren

En rektor i Stockholm har blivit hotad efter att skolan genomfört ett EU-val där eleverna inte kunde rösta på Sverigedemokraterna.

Rektorn på en skola i Stockholm fick motta hot per telefon, mail och sms efter ett EU-projekt.

Enligt rektorn så var det efter en artikel i SD-kuriren som hävdar att eleverna fick genomföra ett EU-val, där man inte fick rösta på Sverigedemokraterna, som hoten kom.

Skolan hävdar att det inte var fråga om ett val utan en opinionsundersökning och att eftersom det rörde EU-valet så tog man bara med de partier som satt med i Europaparlamentet.

De som ville rösta på Sverigedemokraterna eller något av de andra partierna som inte finns representerade i Europaparlamentet fick enligt skolan lägga sin röst på alternativet "annat parti".

Hoten är polisanmälda.

– Det är oacceptabelt att hota och bete sig på ett sätt som absolut inte hör hemma i Sverige. Vi tar med bestämdhet avstånd från alla former av hot och odemokratiska yttringar, skriver Sverigedemokraterna i ett sms till P4 Radio Stockholm.

OBS! Felaktiga uppgifter har rättats i artikeln. Den aktuella skolan
är en grundskola som ligger i Stockholms kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista